FOTO: null

Glumac Branislav Lečić rekao je da je srpskom narodu izuzetno neophodna pozitivna energija i da je kampanja „Misli pozitivno“ dobar način da se ona mobiliše u Republici Srpskoj i Srbiji.

Lečić je rekao da Pokret "Pozitivna Srpska" pokušava da pokrene ljude da ponovo povjeruju u smisao i stvarnost u kojoj žive, i da pritom pronalaze rješenja, nadahnuti pozitivnom energijom. 

"Mladi su puni energije i pred njima je život koji žele da se ostvare i porodično i društveno. Nepravedne mogućnosti najviše ograničavaju njihov osećaj da sredina u kojoj su ima smisla", rekao je Lečić novinarima u Bijeljini, gdje učestvuje na interaktivnom forumu mladih. 

Rješenje nije, dodao je on, zavući glavu u pijesak i okrenuti leđa od problema. 

"Svako društvo počiva na povezivanju energije i baze koja je u svakom čoveku, ali je treba probuditi i ona je ta koja je i evolucionarna i revolucionarna, koja spaja i prepoznaje najkvalitetnije u nama, te daje šansu da ponovo treba da se borimo, da ponovo ima razloga da demokratizujemo okolinu u kojoj živimo, da ponovo ima smisla biti prisutan u životu 100 odsto", rekao je Lečić. 

On navodi da sve to ne treba da bude ništa rušilačko, nego da jeste i treba da bude pokretačko i konstruktivno, odnosno stvaralačko ponašanje i djelovanje. 

Lečić smatra da ideja ovog pokreta treba da, osim u Republici Srpskoj, zaživi u cijelom regionu, krenuvši prevashodno od Srbije. 

Nemanja Simikić, član "Pozitivne Srpske" iz Bijeljine, koja je organizator današnjeg foruma "Misli pozitivno", kaže da je forum zamišljen kao savremeno afirmisanje kulture. 

Glumica Danka Žugić, član "Pozitivne Srpske" iz Bijeljine, kaže da kampanja "Misli pozitivno" traje već godinu dana sa ciljem da se pokrene svijest i pozitivan stav prema sebi i društvu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )