FOTO: NBA

Srpski košarkaš Nikola Jokić učestvovaće na ovogodišnjem "Ol-star" meču NBA lige u timu Lebrona Džejmsa, koji ga je izabrao kao četvrtog pika. "Kralju" i "Džokeru" društvo u ekipi među starterima će praviti Luka Dončić, kao i Stef Kari i Janis Adetokumbo.

NBA liga je ponovo javno i televizijski pokriveno održala biranje ekipa za "Ol-star" meč.
 
Kao igrači sa najviše glasova, kapiteni ekipa su Lebron Džejms i Kevin Durent.
 
Utisak je da je Lebron ponovo dokazao kakav je na planu generalnog menadžera, sklopivši nevjerovatno dobar tim.
 
"Kralj" je izabrao svog najvećeg konkurenta za nagradu najkorisnijeg igrača - Janisa Adetokumba, za prvog pika, dok je Durent odabrao svog saigrača iz Bruklina, Kajrija Irvinga.
 
Džejms je očekivao takav potez, što mu je sačuvalo Stefa Karija za drugog pika, a KD je na drugoj strani izabrao Embida.
 

Lebron je potom ispunio svoju želju i upario se sa Lukom Dončićem, za kojeg je često govorio da ga podsjeća na njega i sa kojim je imao velike poslovne planove.
 
Durent je odgovorio na to izabravši Kavaja Lenarda, osvajača trofeja najkorisnijeg igrača prošle sezone na "Ol-staru".
 
Konačno, kao četvrtog pika, Lebron je ispred Tejtuma i Bila, odabrao srpskog centra Nikolu Jokića.
 
Lebron se našalio prilikom odabira, rekavši da bira kartu koja nije dozvoljena u mnogim igrama - "džokera", Nikolu Jokića.
 
Jokiću će ovo biti treće uzastopno učešće na sudaru svih zvijezda NBA lige, ali prvi put kao starteru.
 
Pored pomenutih Džejmsa, Karija, Adetokumba i Dončića, Jokiću će saigrači biti: Lilard, Simons, Pol, Braun, Džordž, Sabonis i Gober.
 
Durentovu ekipu, pored Irvinga, Embida, Lenarda, Tejtuma i Bila, čine Harden, Buker, Vilijamson, Lavin, Rendl, Vučević i Mičel.

 
NBA "Ol-star" meč ove godine biće održan 7. marta u Atlanti. Takmičenje u zakucavanjima biće održano na poluvremenu, dok će prije susreta igrači odmjeriti snage u borbi vještina i brzom šutiranju trojki.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )