FOTO: null

Mup RS istražuje poslovanje "Parking službe" u Tesliću zbog sumnje da su oštetili gradsku kasu. Gavrić i Kovačević od falsifikovanih bileta zaradili 100.000 km

Uprava kriminalističke policije MUP RS pokrenula je istragu protiv šefa "Parking službe" u Tesliću Siniše Gavrića i Nikole Kovačevića, šuraka načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, zbog sumnje da prodavali falsifikovane karte za parking čime su, navodno, pribavili korist od oko 100.000 KM.

Kako je potvrđeno u MUP RS, pod lupom istražioca našao se i sam načelnik Teslića i predsednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević zbog sumnje da je znao za te nezakonitosti, ali da ništa nije učinio kako bi to spriječio.

Naplata parkinga u Tesliću vrši se putem karata koje se prodaju na trafikama i drugim objektima, a na kojima vozači sami označavaju vreme parkiranja. Na osnovu ugovora sa Opštinom, karte se godinama štampaju u štampariji u kojoj je zaposlen upravo osumnjičeni Kovačević.

- Postoji sumnja da su Kovačević i Gavrić u poslednjih pet godina napravili veću količinu falsifikovanih parking-kartica, koje su prodavali preko određenih lica, a najviše preko čovjeka s nadimkom Zvrle. Novac su zadržavali za sebe i time su, na štetu Opštine, pribavili korist veću od 100.000 KM - navode u MUP RS.

Da se nešto čudno dešava sa naplatom parkinga u Tesliću, posumnjali su i opštinski organi. Zbog toga je, kako tvrde u MUP RS, 2015. godine formirana interna komisija koja je nesporno utvrdila da je u periodu od 2013. do 2015. godine Opština oštećena za iznos od 34.000 KM, dok za raniji period kontrolu nisu mogli da izvrše zbog nedostatka dokumentacije.

- O tome je sačinjen zapisnik koji je dostavljen načelniku Opštine Milanu Miličeviću, koji je to ignorisao i tako omogućio osumnjičenima da nastave sa nezakonitim aktivnostima - tvrdi izvor blizak istrazi.

Načelnik Opštine Milan Miličević kaže, za "Novosti", da je upoznat sa istragom koja je, kako tvrdi, pokrenuta na osnovu anonimne prijave.

- Naravno da treba provjeriti sve navode prijave i uopšte nije problem da se to ispita. Inspektori su nedavno bili u Opštini i izuzeli svu potrebnu dokumentaciju - rekao je Miličević.

On je potvrdio da je i opština vršila provjere, ali da nisu utvrdili da je bilo malverzacija.

- Da je toga bilo, sami bismo podnijeli prijavu. Naše kontrole na to nisu ukazale jer se ulazne i izlazne fakture poklapaju - istakao je Miličević, navodeći da parking-karte imaju zaštitu i da se štampaju u skladu sa potrebnim standardima.

Osim malverzacijama s kartama za parking, istražioci su došli do saznanja da su još veće muljaže rađene sa zapisnicima o blokadi vozila, što je takođe predmet dalje istrage.

Nikola Kovačević kaže da ne zna da je pod istragom, ali mu je poznato da su inspektori u firmi u kojoj je zaposlen provjeravali račune i fakture u poslovanju sa Opštinom.

- Ne radim na štampi. Ja sam tehničko lice koje radi grafičku pripremu i nisam umješan ni u kakve nezakonitosti s parking-kartama - istakao je Kovačević.

Šef "Parking službe" Siniša Gavrić kaže da ga niko dosad nije ispitao na okolnosti prijave:

- Uvjeren sam da se tu radi o namještaljci koja dolazi iz suprotnog političkog tabora. Neka se provede i istraga i sve uradi po zakonu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )