FOTO: InfoBijeljina

Policijska uprava Bijeljina dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj o krivičnom djelu krivotvorenja novca protiv V.M, saopšteno je iz policije.

V.M. je 2. oktobra u mjenjačnici u Bijeljini donio 100 evra u namjeri da mu radnik isplati protivvrijednost u KM, iako je, najverovatnije, znao da je novčanica krivotvorena.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina ovo je drugi slučaj ove godine otkrivanja krivotvorenog novca, a prošle godine je tužilaštvima podneseno sedam izvještaja za ovo krivično djelo.

"Ne budite žrtva prevare, obratite pažnju na novac koji primate", poručuju iz policije građanima, naročito radnicima na blagajni, trgovcima i konobarima, budući da su trgovinske radnje, pijace i uslužne radnje najčešća mjesta puštanja u opticaj falsifikovanih novčanica.

Policijska uprava Bijeljina apelovala je na građane da obrate pažnju prilikom primanja novčanice u bilo kojem apoenu, te da u slučaju bilo kakve sumnje u njenu ispravnost odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu na broj 122, a novčanicu provjere na najbližem šalteru banke. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )