FOTO: null

Priča o posjeti vanzemaljaca banjalučkom selu Prijakovci, koja se raširila munjevitom brzinom, pala je u vodu nakon što se ispostavilo da su lakovjerni mještani ,,nasjeli,, na najnovija dostignuća tehnologije.

Uzbunu je, ispostavilo se, digla telefonska aplikacija pomoću koje je na svakoj fotografiji moguće "ubaciti" neidentifikovani leteći objekat (NLO). Ne znajući za mogućnosti "pametnih" telefona, uzbunu u Prijakovcima digla je porodica Zorić. Sve je počelo kada su na fotografijama u telefonu njihove kćerke vidjeli, bili su uvjereni, obrise NLO-a.

Pero Zorić je pred televizijskim kamerama ispričao da je fotografija koja je nastala dok je njegova kćerka Sofija slikala brata autentična i da je mogu i stručnjaci ispitati.

- Mislim, kako ne vjerovati. Haj’te mi sad vi recite. Ako vidite, znači. Ja slobodno dajem da se slike provjere, da stručnjaci pogledaju. Jednostavno, nešto ima. Šta, neka se utvrdi - kazao je Zorić.

Fotografije sa navodnim vanzemaljcima izazvale su pometnju, a mještani su i juče bili podijeljeni pa su jedni samo odmahivali rukom jasno poručivši da ne vjeruju, a drugi pak oprezno kazali da je sve moguće.

Prvi komšija porodice Zorić, kojeg smo spazili kako mete ploču iznad kuće, nema dileme da od vanzemaljca nema ni traga.

- Ma dajte molim vas - odmahnuo je čuvši da ga pitamo za navodnu fotografiju NLO-a i zatim nestao u kući.

Jedini koji je bio raspoložen za priču u Prijakovcima bio je Stevo Vukmanović, kojeg smo sreli kod lokalne prodavnice.

- Idem sad do kolege. Da uzmem malo "medicine". Znate, šljivovice. A ko će znati, možda i jesu vidjeli taj NLO - rekao nam je Vukmanović, koji nam je i pokazao put do Zorićeve kuće.

Ipak, o lažnim fotografijama NLO-a juče niko u porodici Zorić nije želio da razgovara. Vrata je lagano otvorila djevojčica koja je odmah znala da smo došli "zbog vanzemaljaca" pa je rekla "mama i tata nisu tu, a ja nisam ništa vidjela, niti sam šta slikala".

- Nema nikoga u kući. Ne znam ništa. To je sestra slikala. A ne znam ni kada će doći mama i tata, nemojte ih čekati. Do viđenja - rekla je djevojčica, blago se osmjehujući i neprestano gledajući iza vrata.


Društvene mreže

Nakon Prijakovaca "vanzemljci su posjetili" i druge lokacije u užem i širem području Banjaluke.

Na društvenim mrežama bilo je pregršt fotografija NLO-a iznad Banjaluke, napravljenih upravo uz pomoć aplikacije na mobilnim telefonima.

Mnogi stanovnici su ih, zbijajući razne šale, "kačili" na svoje profile na "Fejsbuku" i "Tviteru", tvrdeći da su i oni vidjeli vanzemaljce.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )