FOTO: null

Osoba koja je lažno prijavila da su u banjalučkom Osnovnom sudu postavljene dvije bombe imala je cilj da uplaši zaposlene u Osnovnom sudu u Gradišci.

Izvor blizak pravosuđu kazao je da policija ima određene dokaze da je dojavu uputio muškarac koji je ranije izgubio spor u Osnovnom sudu u Gradišci.

"On je izrevoltiran time želio da uplaši radnike Osnovnog suda u Gradišci i da im se na taj način osveti. S obzirom na to da je bio na području Banjaluke kada je pozvao broj 122, dobio je banjalučki Operativni centar MUP-a RS umjesto policije Gradiška. Dežurnom operateru je samo rekao da je u Osnovnom sudu postavljena bomba i spustio slušalicu. Nije rekao da misli na onaj u Gradišci. On je dojavu uputio putem mobilnog telefona s mreže "Halo" s početnim brojem 064",  kazao je ovaj izvor, a prenosi Glas Srpske .

U CJB Banjaluka istakli su da su u okviru istrage o bombama saslušali nekoliko osoba.

"Za sada niko nije osumnjičen niti je otkriven motiv. Istraga je u toku i ne možemo otkrivati detalje", kazala je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Dojava o navodnom postavljanju dvije bombe upućena je u ponedjeljak u 7.55 časova, pet minuta prije početka rada banjalučkog Osnovnog suda. Policija je ubrzo blokirala okolne ulice i ulaze u sud.

Malobrojni zaposleni i stranke su izašli bez panike. Okupljeni građani pitali su se u čudu šta se dešava.

"Da nije neko ubijen ili je sud opet zapaljen", pitala je jedna Banjalučanka kada ju je policija zamolila da ne prolazi ulicom pored suda.

Pojedinci su se pitali kako neko može da postavi bombu u sud koji obezbjeđuje policija i koji ima detektor metala na ulazu. Protivdiverzioni pregled zgrade u potrazi za bombama trajao je oko dva časa. Utvrđeno je da nema eksplozivnih naprava te su se nakon toga zaposleni vratili u svoje kancelarije i nastavili da rade.


Starateljstvo

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac koji je dojavio da su u sudu postavljene bombe izgubio je spor u vezi sa starateljstvom nad djetetom u brakorazvodnoj parnici.

Ovaj spor je vođen u Osnovnom sudu u Gradišci i nedavno je okončan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )