FOTO: null

Policija je pokrenula istragu nakon što joj je prijavljeno da su u zgradi banjalučkog Osnovnog suda postavljene dvije eksplozivne naprave, a utvrđeno je da je prijava bila lažna.

Ova dojava upućena je pet minuta prije početka rada suda, kada je zasad nepoznati muškarac pozvao operativno društvo banjalučke policije, te prijavio da su u zgradi postavljene bombe.

Nakon prijave odvijala se prava drama u Ulici vladike Platona, policija je blokirala okolne ulice kao i ulaz u Osnovni sud, a zaposleni koji su bili u unutrašnjosti zgrade prije dojave bez panike su evakuisani.

Prolaznici su zastajali i gledali šta se dešava, te se u čudu pitali kako je neko mogao postaviti bombu u pravosudnoj instituciji koja se nalazi u jednoj od najprometnijih ulica.

"Pitam se kako je neko mogao da unese i postavi bombu u zgradu. Na ulaznim vratima ima portir, policija, detektor za metal. Na pojedinim prozorima sam vidio rešetke", kazao je Banjalučanin, ne želeći da mu pominjemo ime.

Pregled zgrade Osnovnog suda trajao je od osam do 10.20, kada su se radnici suda vratili u svoje kancelarije. Iz CJB Banjaluka su saopštili da je protivdiverzionim pregledom konstatovano da se radilo o lažnoj prijavi.

"O svim prikupljenim saznanjima i utvrđenom činjeničnom stanju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje na pronalaženju izvršioca", kazali su iz policije.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao je da će tokom istrage posebna pažnja biti posvećena predmetima čija su ročišta bila zakazana tokom današnjeg dana u ovoj instituciji.

"Bilo je više zakazanih ročišta na raznim sudskim referatima, od krivičnih do parničnih, i pokušaćemo utvrditi da li je to bio motiv za lažnu dojavu o postavljenoj bombi. Među njima bila su dva suđenja za saobraćajnu nesreću, jedno za šumsku krađu. Provjerićemo da dojavu nije uputila možda nezadovoljna stranka ili optuženi koji je želio da izbjegne suđenje", kazao je ovaj izvor.


Lažna dojava o bombi i u "Opiumu"

Policija je uhapsila Ljubišu Nikodinovića (31) jer je u nedjelju lažno dojavio da je u noćnom klubu "Opium" postavljena bomba.

Klub je ispražnjen, a pregledom je utvrđeno da nema eksplozivne naprave. Policija je ubrzo otkrila ko je uputio dojavu. Prilikom hapšenja Nikodinović je alko-testiran i utvrđeno je da u krvi ima 1,8 promila alkohola.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )