FOTO: null

Plaćanje javnog parkinga aplikacijama nije sigurno, pa se dešava da građane i pored toga što plate parking, dočeka blokiran automobil.

Ovakve situacije događaju se sve češće. S obzirom na to da danas android aplikaciju može kreirati svaki informatički pismen tinejdžer, internet su preplavile brojne „divlje aplikacije“ za plaćanje parkinga.

Ovakav problem nedavno je imao i Banjalučanin Bojan B. koji je platio parking, dobio povratnu potvrdu, ali ga je ipak dočekalo neprijatno iznenađenje.

– Mislio sam da je u pitanju greška. Ubijeđen da sam uredno platio parking i na vrijeme došao po vozilo, odbijao sam da platim kaznu. Pokazao sam, kao dokaz, poruku koja mi je stigla od aplikacije „m:tel droid“, ali su mi službenici objasnili da to nije prava m:tel aplikacija i da oni nemaju ništa s tim – ispričao je Bojan.

Ova greška koštala ga je 30 KM, jer, kako sam kaže, nije ni znao da koristi pogrešnu aplikaciju za plaćanje parkinga.

U Gradskoj upravi kažu da ovo nije jedini slučaj i da im se već duže vreme Banjalučani žale da su im automobili blokirani, iako su parking platili putem jedne od brojnih aplikacija za pametne telefone.

Problem s ovakvim plaćanjem jeste što u svojoj bazi podataka grad nema registrovane uplate preko aplikacija.

– Građani parking uslugu mogu platiti putem parking automata i SMS porukom. Za aplikacije koje koriste ne možemo davati komentare, jer ih nismo mi kreirali. Često se desi da uplata ne bude registrovana u našem Odsjeku za parking i garaže, i onda nastaje problem – rekao je Milenko Šajić, porparol Gradske uprave.

Iz M:tela poručuju da je jedina oficijelna aplikacija te kompanije, putem koje je moguće platiti parking, aplikacija m:go.

– Na tržištu postoje aplikacije namijenjene za plaćanje parkinga, koje su kreirala privatna lica, za koje mi nismo odgovorni. Molimo građane da budu oprazni i koriste samo m:go aplikaciju jer je ona sigurna – rekla je Milica Stojanović, portparolka ove kompanije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )