FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Vladimir Lazić na konferenciji za novinare, uputio je poziv gradonačelniku Ljubiši Petroviću, “da što prije otkloni blokadu grada ili će se pokrenuti pitanje opoziva“.

“U protivnom, pokrenućemo pitanje opoziva jer razvoj grada ne smije trpiti ničiji nerad. Zbog svega navedenog, pozivamo sve građane Bijeljine da 2. oktobra u subotu, u 17 časova, dođu na gradski trg, kako bi smo izrazili nezadovoljstvo zbog nerada gradonačelnika”, poručio je Lazić.

Lazić navodi da je gradonačelnik Petrović Bijeljinu doveo u nezgodnu situaciju te ga pozvao da u najkraćem roku otkloni sve zastoje i blokade za koje smatramo je odgovoran. 

“Pozivamo ga na razgovor kako bismo zaustavili stagnaciju i propadanje Bijeljine, jer gradonačelnik od početka mandata opstruiše razvoj Semberije, zbog čega izražavamo zabrinutost. Zbog njegove nesnađenosti na ovakvoj funkciji trpe svi građani, jer se završavaju samo projekti započeti u vrijeme prethodne Gradske uprave, a novih inicijativa nema ni na vidiku. Poražavajuće je da inicijative skupštinske većine, koje su nesumnjivo u interesu građana, prvi čovjek grada blokira, nesvjestan da na taj način radi i protiv sebe. Najbolja ilustracija nerada je podatak da je izvršenje budžeta za prvih pola godine 39 posto, redovno su izmirivane samo tranše i plate, a realizacija kapitalnih izdvajanja je beznačajna. U Odjeljenju za prostorno uređenje izvršenje je 16 posto, a za stambeno komunalne poslove 19 posto, od čega su plaćani samo tekući troškovi. Slična je situacija i u drugim odjeljenjima, a u nekim čak i nema izvršenja”, rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ je nezadovoljna kao i, kako navodi, većina građana.

“Iz tog razloga pozivamo i stranke iz opozicije u lokalnom parlamentu, da zajedno razmotrimo situaciju i pokušamo deblokirati rad lokalne uprave”, zaključio je Lazič.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 4 )