FOTO: null

KK “Šampioni” učestvovali su na tradicionalnom “4. Međunarodnom Grave kupu” u dvorani “Borik” u Banjaluci, na kojem je mladi karatista Lazar Marković osvojio 33. medalju po redu u ovoj godini.

Lazar je nastupio u dvije kategorije i nakon 10 dobijenih mečeva, osvojio dva zlata , tako je učvrstio i prvo mjesto na rang listi najboljih takmičara BiH.

Lazar je odličan učenik šestog razreda  Osnovne škole “Sveti Sava” u Bijeljini i pored posvećenosti karate sportu okrenut je i izučavanju stranih jezika, jer mu je želja da u budućnosti svoje školovanje nastavi u inostranstvu.

Želja mu je, kako kaže, da iduće godine osvoji šampionsku titulu svijeta, ali i da zadrži državnu i balkansku titulu koje je osvojio u ovoj godini. 

Turnir na kojem je Lazar nastupao predstavljajući svoj klub “Šampion” najmasovni je turnir u cijelom regionu , okupio je oko 1600 učesnika i 117 klubova iz 9 država.

“Biti učesnik na ovakvom događaju je bila čast i zadovoljstvo .Naš klub je učestvovao u 12 disciplina i ostvario dosta dobar rezultat, a jednim od najboljih takmičara pokazao se upravo naš Lazar”, kaže Milorad Marković trener KK “Šampion”.

KK klub “Šampion” jedan je od najtrofejnijih karate klubova u Bijeljini, do sada je osvojio 2 balkanske i 2 svjetske medalje , a osvajač je i brojnih državnih medalja.

“Šampioni”  se nadaju većoj podršci lokalne zajednice, bez koje je njihovo učešće na ostalim šampionatima neizvodljivo, s obzirom da se nalaze zaista u teškoj materijalnoj situaciji. 

“Već 4 mjeseca radimo bez dvorane, a klub se morao kreditno zadužiti kako bi kalendar svojih sportskih aktivnosti mogao sprovesti do kraja”, kaže Marković trener  KK ”Šampion” .

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )