FOTO: Nezavisne

Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža", koji su lakše povrijeđeni u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u okolini Breše u Italiji, smješteni su u dvije bolnice, potvrdila je Srni direktor Srednjoškolskog centra Branka Kovačević.

"Djeca su dobro. Uglavnom je riječ o ogrebotinama i smješteni su u dvije bolnice", rekla je Kovačevićeva.

Iz Generalnog konzulata BiH u Milanu je rečeno da su 22 učenika lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u okolini Breše kada se autobus sa učenicima iz Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" sudario sa šleperom.

"Prilikom udesa poginuo je suvozač autobusa koji je vozio državljane BiH", rekao je radnik u Generalnom konzulatu BiH u Milanu Boriša Buha.

Direktor Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Branka Kovačević zahvalila je za podršku koju su učenici i profesori dobili od zvaničnika Republike Srpske nakon jutrošnje saobraćajne nesreće u okolini Breše u Italiji.

Ona je zahvalila predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović i ministru prosvjete i kulture Danetu Maleševiću, koji su ponudili pomoć i podršku učenicima i profesorima, kao i Ambasadi BiH u Italiji.

"Zahvalila bih i našim domaćinima. Djeca su dobro i to je najbitnije. Trenutno okupljamo djecu koja su bili smještena u tri zdravstvene ustanove na opservaciji i policija je otišla po njih, pa ćemo se smjestiti u hotel", rekla je Kovačevićeva Srni.

Ona je dodala da nema informacija da je neko od djece ostalo na bolničkom liječenju jer su zadobila uglavnom lakše povrede.

Kovačevićeva je naglasila da roditelji sve informacije o stanju djece mogu saznati od zamjenika direktora ili pedagoga Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

"Škola radi u dvije smjene. Tu su zamjenik direktora i pedagog koji imaju ključne informacije", rekla je ona.

Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" vraćali su se sa ekskurzije iz Španije, a rano jutros kod Breše u Italiji dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike.

U ovoj nezgodi, čiji se uzrok još utvrđuje, smrtno je stradao suvozač u autobusu, dok je 12 učenika lakše povrijeđeno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )