FOTO: null

Čuli ste da je sjajna maska za kosu od kvasca? To je tačno, posebno ako imate slabu kosu koja opada. Evo svih njenih prednosti za kosu i kako se pravi! Svi znamo da od kvasca raste tijesto. A da li od njega zaista raste kosa? Na koji način se koristi kvasac za kosu?

Ukoliko ste pomislili da je dovoljno da jedete puno tjestenina sa kvascem, peciva, hljeba i slično, to nemojte da radite. Niti će vam kosa blistati, niti će vaša linija biti savršena.  Kada se govori o internoj upotrebi kvasca za kosu, imajte na umu da je tada u pitanju suplement i radi se o drugoj vrsti – o pivskom kvascu. Možda ste nekada čuli i da je pivo odličan tretman za kosu. Pivski kvasac u tabletama ima ulogu da snabde tijelo određenim vitaminima dobrim za kosu. Ipak, ni onaj pekarski kvasac ne treba zanemariti, a evo i zbog čega.

KAKO MASKA OD KVASCA UTIČE NA RAST KOSE

Maska od kvasca za kosu dobra je za sve tipove kose, bilo da je u pitanju suva ili masna. Međutim njene prednosti se posebno ističu kod kose koja opada, i onda kada želite da vam kosa brže raste.

Odakle kvascu ovakve moći? 

Prije svega, bogat je nekim vitaminima i mineralima za kosu koji su neophodni za zdrav skalp i za rast i jačanje kose.

Vitamini B kompleksa
Cink
Gvožđe
Bakar


Vitamini B kompleksa hrane folikul dlake i smatraju se brojem jedan kada je u pitanju jačanje korena kose i njen rast. Kvasac za kosu je dobra solucija jer obiluje  vitaminima B1, B2, niacinom, vitaminom B6, folatima i pantoteničnom kiselinom. Neki od ovih oblika vitamina B hrane kosu, neki omogućavaju njen rast (kao folna kiselina) , a za neke se smatra da sprečavaju da prerano osijedite.

Vitamini B kompleksa obično daju najbolje rezultate, po izgled i po zdravlje, ako djeluju svi zajedno. Kvasac za kosu ima savršenu kombinaciju tog kompleska koja prija kosi. Gvožđe je izuzetno važno da biste imali zdravu kosu koja ne opada jer dovodi kiseonik do samog korena dlake i tako je hrani. Sa druge strane, minerali kao što su bakar, cink i selen neophodni su za sam koren dlake ali i za zdravlje skalpa. Ako vašem organizmu nedostaje ovih minerala, jedno od mjesta na kojem će se to pokazati je koža glave. Najčešći problem koji se javlja jeste perutanje, suva koža glave i seboroični dermatitis. Jedna maska za kosu od kvasca neće rešiti probleme zauvek, ali nekoliko njih zasigurno hoće!

 

KAKO SE KORISTI KVASAC ZA KOSU
 

Ako očekujete da jednom napravite masku od kvasca za kosu i primjetite da je dobila sjaj volumen ili neku drugu drastičnu promjenu, onda ste u zabludi. To se provjereno neće desiti. U suštini, nagle promjene za kosu nisu nemoguće, ali zahtevaju neke agresivne metode i tretmane koji na kraju naškode kosi. Zato nisu ni poželjne. Kvasac za kosu morate koristiti duže vrijeme i redovno.
Obilježite datum na kalendaru kada ste započeli. Koristite masku od kvasca jednom nedeljno. Tretman ponovite 15 puta. Drugim riječima, ovakvo tretiranje kose treba da traje kontinuirano barem 3 mjeseca. Nakon tog vremena, sigurno ćete vidjeti promjene na kosi, kako u njenoj dužini, tako i u njenom sjaju i izgledu. Poslije tromjesečnog tretmana, napravite pauzu koja će trajati isto toliko. Tretman posle tog vremena možete ponoviti, ako mislite da treba.

I sasvim smo sigurni da ćete poslije svega početi sa više pažnje da se odnosite prema svojoj kosi. Probajte, pa nam javite vaše utiske. Nestrpljivi smo da saznamo kako se vama dopala upotreba kvasca za kosu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )