FOTO: null

Zahtjevni i duboki potoci i klisure, široki proplanci, strmi, divlji i neistraženi šumski putevi, gusta, ali ipak pristupačna šuma, te autentična majevička sela, uslovi su koji će svakom vozaču kvada ili kros motora priuštiti uzbudljivu i adrenalinom ispu

- Majevica je takav predio i raspolaže takvim terenima koji su idealni za ovu vrstu vozila. Staze po kojima vozimo su uglavnom šumske staze i malo koju smo mi uređivali za vožnju. Mi imamo jednu stazu koju smo uredili i to nam je takmičarska staza, dok su ostali putevi po kojima vozimo uglavnom netaknuti šumski predjeli. To su sve šumski putevi ili potoci, preko kojih kada pređete uvijek dođete do nekog brda ili vrha sa kojeg se pruža izuzetan pogled na okolna mjesta. Oko Lopara imamo nekoliko potoka i brda koji su izuzetno lijepi za vožnju. Putevi prema izletištu Busija su fantastični. Imamo nekoliko staza koje su lakše za rekreativce i ljude koji tek počinju da voze kvadove i kros motore, do onih najekstremnijih staza gdje je neophodno veliko iskustvo i znanje da bi ste ih prešli, navodi Željko Simić, iz automoto kluba „ATV-Majevica“.

U cilju popularizacije ovog ekstremnog sporta u BiH, te u cilju turističke promocije Majevice, članovi kluba „ATV-Majevica“ svake godine, u sklopu vaskršnjih praznika, organizuju revijalnu vožnju enduro motora i kvadova koja okupi veliki broj ljubitelja ovog ekstremnog sporta iz Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Staza koju učesnici prolaze vodi asfaltnim, makadamskim, i šumskim putevima, kroz planinske riječice, potoke i bare, kroz gusto šumsko rastinje, preko livada i pašnjaka omogućavajući vozačima da osjete sve draži koje nudi ovaj sport, i da se uvjere u ljepote majevičkih predjela.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )