FOTO: null

Akademik Rajko Kuzmanović ponovo je izabran za predsjednika Akademije nauka i umjetnosti RS (ANURS) na jučerašnjoj izbornoj sjednici Skupštine.

Potpredsjednici ANURS-a ostaju akademici Ljubomir Zuković i Vaskrsija Janjić, a na mjestu generalnog sekretara  je akademik Dragoljub Mirjanić, dok je akademik Aleksa Buha ponovo izabran za člana Predsjedništva. Na funkciju sekretara Odjeljenja medicinskih nauka izabran je akademik Dragan Danelišen, a društvenih nauka akademik Drago Branković. Za sekretara Odjeljenja za književnost i umjetnost izabran je Branko Letić, a Odjeljenja prirodno-matematičkih i tehničkih nauka akademik Branko Škundrić.

Na sjednici je predstavljen izvještaj o radu ANURS-a u kojem je istaknuto da je ova institucija u protekle četiri godine realizovala 25 projekata i održala brojne naučne konferencije.

Kuzmanović je rekao da su akademici na redovnoj sjednici Skupštine usvojili i budžet za 2017. godinu u iznosu od 1,2 miliona KM, kao i program rada.

- Dio novca iz budžeta biće utrošen na organizaciju pet naučnih skupova, među kojima je posebno važan onaj o statusu Srpske u dejtonskoj BiH - rekao je Kuzmanović.

Podsjetio je da je među projektima koje realizuje ova institucija najznačajniji rad na Enciklopediji RS, čiji je prvi tom pripremljen i biće predat u štampu najkasnije za deset dana. Dodao je da je za drugi tom završeno 80 odsto odrednica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )