FOTO: null

Helikopterski servis Republike Srpske, koji u svom sastavu ima tri operativna helikoptera, spreman je u veoma kratkom roku da reaguje i pomogne građanima Srpske u slučaju eventualnih prirodnih katastrofa i nesreća, izjavio je Srni direktor Helikopterskog

"U zadnjih pet mjeseci u funkciji je helikopter za medicinsku evakuaciju koji je potpuno opremljen. U redovnim aktivnostima imamo stalno dežurstvo posade i ljekara iz Kliničko-bolničkog centra Banjaluka i spremni smo za let u roku od deset minuta", rekao je Kusturić. 

On je istakao da se Helikopterski servis Republike Srpske uvijek nalazi u nekoj fazi pripravnosti - prati situaciju i ima vezu sa MUP-om Republike Srpske i Civilnom zaštitom u Srpskoj. 

Kusturić je iznio podatak da je u toku prošlogodišnjih majskih poplava Helikopterski servis Republike Srpske imao više od 200 letova koji su podrazumijevali dostavu, hrane, vode, lijekova i sanitetskog materijala na ugrožena područja Srpske. 

"Od tog broja imali smo samo 69 evakuacija životno ugroženih ljudi sa tada poplavljenih područja Modriče, Šamca, Bijeljine i Doboja", naveo je Kusturić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )