FOTO: null

Građevinske firme u Republici Srpskoj pokušavaju se prilagoditi teškoj ekonomskoj situaciji na tržištu ubrzano gradeći zgrade sa stanovima male kvadrature. Investitori u oblasti stanogradnje kažu da kupci trenutno najviše traže male stanove, površine do 4

Dragiša Marjanović, direktor i vlasnik „MDM komerc" iz Bijeljine kaže da su mali stanovi postali svojevrstan trend na tržištu nekretnina u ovom gradu.

„Ove godine ćemo graditi dvije lamele sa oko 80 stanova. Uglavnom je riječ o stanovima sa manjom kvadraturom, čija će cijena po kvadratu iznositi od 1.250 do 1.500 KM", kaže Marjanović.

Maksim Ristić, vlasnik preduzeća „Rimax" kaže da će graditi jedan novi stambeno - poslovni objekat u centralnoj gradskoj zoni, u Karađorđevoj ulici, sa 16 stanova i tri poslovna prostora.

U neposrednoj blizini, u Atinskoj ulici, namjerava graditi lamelu sa 50 novih stanova.

Ristić ističe da je renta preskupa za objekte u ekskluzivnoj zoni centra, te da bi za naplaćenu rentu Gradska uprava trebalo da izgradi kompletnu infrastrukturu investitorima u okviru građevinskih parcela.

„Izuzetno je visoka renta za takozvane „ostave", podrumske i tavanske, i mi plaćamo punu rentu, umjesto da bude 50 odsto niža od rente koju plaćamo za ostale stambeno - poslovne kvadrate".

Ristić ističe da zbog visoke rente u podrumskom prostoru, gdje su predviđena garažna mjesta, mora platiti rentu i do 6.000 KM po jednom garažnom mjestu u vlastitom objektu, što izuzetno poskupljuje cijenu građenja kompletnog objekta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )