FOTO: null

Muzej Semberije deseti put u Bijeljini organizuje program za Noć muzeja koja se u subotu, 16. maja, realizuje u više od 3.000 muzeja u oko trideset evropskih zemalja.

Posjetiocima se nudi jedinstvena prilika da obiđu stalne muzejske postavke u neuobičajeno vrijeme, od 17.00 do 1.00 čas, kao i bogat kulturni i zabavni program. 

Iz Muzeja je najavljeno da manifestacija tradicionalno počinje programom za djecu predškolskog uzrasta i učenike nižih razreda osnovne škole, za koje je organizovana grnčarska radionica. 

Od 19.30 časova predviđen je koncert učenika gradske Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković", Vokalne etno grupe i narodnog orkestra Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Semberija". 

U Muzeju će biti postavljena nesvakidašnja izložba Citata iz kultnog italijanskog stripa "Alan Ford" pod nazivom "Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti". 

Publika će od 21.30 časova imati priliku da uživa u scenskim prikazima i monolozima iz komedija u izvođenju gradskog teatra "Ubuntu". 

Od 22.30 do 1.00 čas najavljen je koncert benda "Arka". 

U noći muzeja Sala za istoriju biće pretvorena u bioskopski prostor gdje će biti prikazan meksički crtani film "Anđeo uništitelj" iz 1962. godine i njemački crtani film iz 2012. godine "Više od meda". 

Ulaz na sve najavljene programe u Noći muzeja je besplatan. /

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )