FOTO: null

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Rudar“ iz Ugljevika sinoć je održalo tradicionalni godišnji koncert i proslavilo krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog uz obilježavanje 41. godine rada.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ovim povodom čestitao je Pravoslavnu novu godinu Ugljevičanima, a KUD –u  “Rudar” srećnu krsnu slavu i mnogo uspjeha u daljem radu. 

On je istakao da je KUD „Rudar“ ponos Ugljevika i da će se za njegov rad iz budžeta opština i dalje izdvajati značajna sredstva, kao što je to i do sada činila.

U kulturno – umjetničkom programu  nastupilo je sedam ansambala koji su se mnogobrojno okupljenoj publici predstavili bogatim i sadržajnim programom.

Kulturno-umjetničko društvo “Rudar” ima 350 članova koji učestvuju u svim kulturnim događajima u regiji, a u protekloj godini imali su veoma zapažene nastupe u Češkoj, Sloveniji i Italiji.

KUD „Rudar“ iz Ugljevika organizator je Međunarodnog festivala foklora koji okuplja  ansamble širom Evrope, a za vrijeme  krsne slave opštine Ugljevik Svete Petke Paraskeve, organizuju i Dječiji folklorni festival.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )