FOTO: SRNA

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Dvorovi“ iz Bijeljine osvojilo je prvo mjesto na 21. Festivalu dječijeg folklora Republike Srpske koji je održan u Zvorniku.

Na Festivalu je nastupilo oko 500 djece iz KUD-ova, školskih sekcija folklora, te vokalni i istrumentalni solisti iz Republike Srpske i Srbije. 

Drugo mjesto pripalo je Srpskom kulturno-umjetničkom društvu /SKUD/ "Prosvjeta" iz Brčkog, dok treće dijele KUD "Most" iz Bratunca i KUD "Boksit" iz Milića. 

KUD "Jelica" iz Crne Bare, Srbija, proglašeno je za najbolji folklorni ansambl iz Srbije. 

Olja Babić iz KUD-a "Most" Bratunac proglašena je za najboljeg vokalnog solistu, dok Emilija Rikanović iz Osnovne škole "Petar Kočić" iz Kozluka kod Zvornika i Marija Šljukić iz KUD-a LJubinje dijele drugo mjesto. 

Anastasija Nastić iz KUD-a "Dvorovi" proglašena je za najbolju igračicu, a Stanislav Ignjatović iz Osnovne škole "Jovan Cvijić" Drinjača kod Zvornika za najboljeg igrača. 

Nikola Pantić iz SKUD-a "Prosvjeta" Brčko proglašen je za najboljeg mladog igrača, dok je Čedomir Pejčić iz SKUD-a "Kolo" iz Suvog Polja kod Bijeljine proglašen za najboljeg kolovođu. 

KUD "Boksit" Milići proglašen je za najmasovniji ansambl, a KUD "Dvorovi" za najbolju etno grupu. 

Predsjednik zvorničkog SKPD "Prosvjeta" Radosav Perić rekao je da je Festival jedinstvena manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj na kojem djeca iz raznih krajeva donose i prikazuju narodne igre, pjesme, muziku, običaje, nošnju, usmeno narodno stvaralaštvo i ostale oblike narodne kulture i umjetnosti. 

Organizator Festivala je zvornička SPKD "Prosvjeta", dok je pokrovitelj grad Zvornik. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )