FOTO: null

Odjeljenje komunalne policije u saradnji sa ekološkom sekcijom Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ organizovalo je danas postavljanje kućica za ugrožene vrste ptica u dvorištima osnovnih i srednjih škola. Prve kućice su postavljene u dvorištu OŠ „Sveti Sava“ u

- Cilj nam je buđenje svijesti građana kada je riječ o zaštiti životne sredine, a u ovom slučaju posebno smo skrenuli pažnju na značaj zaštite ugroženih vrsta ptica, kao važnog faktora u lancu ekosistema - naveo je načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

Profesor ekologije i zaštite životne sredine u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ Dejan Božić je ocijenio da su ptice izuzetno važne zbog kontrole populacije glodara i insekata.

-  Nadamo da će se u ove kućice naseliti ćukovi, sjenice i vrapci. Ove ptice se u prirodi legu u dupljama drveća, a zbog nedostatka prirodnog staništa u urbanim područjima, pomažemo im da opstanu tako što im pravimo kućice - pojasnio je Božić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )