FOTO: null

Košarkaški savez Srbije doneo je odluku na sednici Upravnog odbora da je klubovima - članovima KSS dozvoljeno učešće u Evroligi, ali ne i u Evrokupu.

To znači da je Partizanu onemogućeno igranje u Evrokupu, za koji je dobio poziv, dok je Mega Leks ranije odustao od učešća u ovom takmičenju. Crvena zvezda može da igra u Evroligi i naredne sezone, bez ugrožavanja nastupa reprezentacije Srbije.

"Na osnovu odluke Borda FIBA Evropa od 20. marta i dopisa FIBA Evropa od 24. marta i 15. aprila 2016. godine, poštujući obaveze koje KSS kao član FIBA ima, Upravni odbor KSS donosi odluku da se klubovima – članovima KSS dozvoljava učešće u Evroligi, a zabranjuje učešće u Evrokupu.

Ukoliko neki klub – član KSS potpiše ugovor/sporazum sa EKA ili bilo kojim drugim pravnim subjektom koji je u relaciji sa EKA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski se suspenduje iz članstva u KSS. U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan", navodi se iz naše kuće košarke.

Druga odluka odnosi se na regionalnu ABA ligu.

„Imajući u vidu odluku ABA lige da prihvati uslove Evrolige koji su u suprotnosti sa stavovima FIBA, a u slučaju da ABA liga ne promeni stav po navedenom donet na sednici Skupštine ABA lige u Zagrebu 20. marta 2016. godine, Košarkaški savez Srbije povlači podršku ABA ligi koju je sa ostalim regionalnim savezima dao na sastanku u Zagrebu jula 2015. godine.

Košarkaški savez Srbije ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima.

U skladu sa tim, Košarkaški savez Srbije će uputiti ABA ligi zahtev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara takmičenja kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima", navodi se iz KSS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )