FOTO: novosti.rs

U ovom trenutku, knjiga je spala na dva slova - pomoćnog trenera u Sakramentu Igora Kokoškova i Sašu Obradovića, koji je trener Monaka

Čelnici Košarkaškog saveza Srbije, predsednik Predrag Danilović, i generalni sekretar Dejan Tomašević, nisu željeli da javno iznesu mišljenje o nastupu reprezentacije i povlačenju Aleksandra Đorđevića sa mjesta selektora. Poručili su da će to učiniti kada se vrate u Beograd.

Možda će javnost tada saznati i koga vide kao kandidate za novog selektora. U ovom trenutku, knjiga je spala na dva slova - pomoćnog trenera u Sakramentu Igora Kokoškova i Sašu Obradovića, koji je trener Monaka.

Imajući u vidu da kvalifikacije za Evrobasket 2021. počinju već u februaru, KSS nema mnogo vremena za vaganje. Kokoškov se nameće kao najlogičniji izbor, kao trener već velikog selektorskog iskustva. I, prije svega, kao šampion Evrope sa Slovenijom na kontinentalnom šampionatu prije dvije godine. Postavlja se pitanje da li bi Kingsi dopustili Kokoškovu da tokom sezone odsustvuje zbog obaveza u takozvanim FIBA "prozorima". Recimo, selektor Španije Serđo Skariolo, inače asistent u stručnom timu NBA šampiona Toronta, ima klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da paralelno vodi i "furiju".

Što se Obradovića tiče, njemu bi bilo lakše da izađe iz Kneževine tokom sezone. Nema sumnje da su obojica voljni da se late posla selektora reprezentacije svoje zemlje, što je Kokoškov i potvrdio u jednom intervjuu pre Svjetskog prvenstva u Kini.

- Naravno da bih vodio Srbiju, bila bi to velika čast za mene, ali mi u ovom trenutku imamo Saleta Đorđevića, fenomenalnog čovijeka i selektora - rekao je tada Kokoškov.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )