FOTO: null

Banjaluka - Odgođena vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza BiH trebalo bi da bude održana danas u Sarajevu od 14 časova.

Na njoj bi trebalo da budu imenovani novi članovi Upravnog odbora KS BiH, a odmah potom to tijelo održaće svoju sjednicu na kojoj će predstavnik KSRS Aleksandar Fulurija preuzeti predsjedničku funkciju Saveza.

- Shodno rotaciji na čelu Saveza došao je red da neko iz KSRS bude predsjednik, a odlučili smo se za Fuluriju, koji će biti imenovan - izjavio je član UO KS BiH Goran Cvikić.

UO bi trebalo da raspravlja o mnogim pitanjima, među kojima se ističe imenovanje selektora seniorske reprezentacije i finansijski izvještaj o poslovanju Saveza koji će predočiti Nadzorni odbor Saveza. Sigurno je da će mnogo rasprave biti o nasljedniku Duška Ivanovića, a Stručni savjet je predložio trenera Igokee Dragana Bajića, Cibone Damira Mulaomerovića i Željka Lukajića, koji je trenutno bez angažmana.

- Bajić je prijedlog KSRS i podržaćemo njegov izbor na sjednici, iako tu ima još kandidata o kojima će biti raspravljano. Moraćemo da sagledamo plan rada i finansijske uslove koje su oni ponudili, pa donijeti ispravnu odluku. Ostaćemo istrajni da Bajić bude selektor reprezentacije jer je to zaslužio svojim radom i rezultatima. Uz to je domaći kadar, kojeg je iznjedrila košarka Republike Srpske - istakao je Cvikić.

Sjednica je trebalo da bude održana prošle sedmice, ali zbog nekompletnog finansijskog izvještaja je odgođena na zahtjev KSRS. Ujedno, Skupština treba da izabere novog generalnog sekretara umjesto Haruna Mahmutovića, koji je podnio ostavku. Kandidati su Brane Čovičković, Zdravko Kurilić, Dubravko Barbarić i Ademir Zurapović.

ABA, FIBA, ULEB...

Rukovodstvo KS BiH trebalo bi da odluči da li će podržati FIBA i njenu Ligu šampiona, a navodno je krovna evropska federacija ponudila jedno mjesto šampionu BiH u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

- Mali smo savez i daćemo svoje mišljenje povodom toga. Kada se pogleda ko odlučuje o svemu tome, jasno je da Savez BiH neće nikome donijeti prevagu. Sigurno je da nećemo ništa raditi protiv interesa košarke u BiH i ne želimo da nekom odlukom otežamo rad Saveza ili dobijemo suspenziju - kazao je Cvikić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )