FOTO: null

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da bi bilo dobro da tim na žrebu za Svjetsko prvenstvo dobije rivale sa kojima može da igra.

U petak, 1. decembra, u Kremlju od 16 časova, održaće se žreb grupa za Svjetsko prvenstvo. Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije predvodi predsednik Slaviša Kokeza, a u Moskvu su otputovali i sportski direktor Goran Bunjevčević, v.d. selektora Mladen Krstajić, kao i članovi tehničkog osoblja.

"Osjeća se Mundijalska atmosfera i zaista je sve teško opisati. Došle su delegacije učesnika i osjeća se pozitivna tenzija pred žreb. Biti dio ove priče je veliko zadovoljstvo i privilegija", kazao je Krstajić i dodao:.

"Volio bih da budemo u grupi sa Rusijom, bratske smo zemlje, imali bismo dobru atmosferu. Da izdvajam neke druge selekcije... Pa svi znamo ko je svjetska klasa i zbilja je nezahvalno da sada biram koja bi nam reprezentacija manje ili više odgovarala. Biće ono što nam je suđeno. Naravno, bilo bi dobro da imamo za rivale selekcije sa kojima možemo da igramo, u smislu da napravimo što bolji rezultat."

Vršilac dužnosti selektora istakao je da se uzda u iskustvo svojih izabranika, ali da računa i na mlade snage.

"Važno je da igrači dišu kao jedan, da postoji poštovanje u njihovom odnosu. Da svaki igrač bude dio tima, a onda će tim da izbaci najbolje pojedince. I to je dobro za Srbiju i za igrače. Moramo biti iskreni u tom odnosu, a to smo pokazali u kvalifikacijama. Moje viđenje fudbala je da, ukoliko želiš rezultat i korak naprijed, onda je neophodna i svježa krv, a mi imamo mlade igrače koji uz ove starije mogu i moraju da stasavaju. Jednog dana će otići i Ivanović i Kolarov i Stojković. Dolaze drugi, zato je azijska turneja i bila prava prilika da pojedinci ostvare debi i pokažu da u budućnosti Srbija može na njih da računa."

Kada je riječ o žrebu, program će da vodi nekadašnji centarfor engleske reprezentacije Gari Lineker, asistiraće mu poznata ruska sportska novinarka Marija Komandnaja, ali i Dijego Maradona, Loran Blan, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Karles Pujol,Gordon Benks i Nikita Simonjan...

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )