FOTO: null

Prije nego što je išta počelo, morao se desiti kraj nečega. I kad čvrsto odlučiš da kreneš s kraja na kraj, uvijek ćeš doći do svoje Krajine. A tamo, gdje misliš da je kraj, možda je samo početak i tebi valja opet na dug put - poručeno je na početku sinoć

Pred publikom koja je tražila mjesto više bijeljinski folkloristi igrom i pjesmom proveli su publiku kroz bogatstvo narodne tradicije od Banjalučke krajine preko Semberije, Hercegovine, Kosova i Metohije do Timočke krajine, čime su obilježili 63 godine trajanja i uspješnog njegovanja narodne tradicije.

Program su najavili Krajišnici sa tri vokalne tačke, a nakon njih su se nizali vokalni, solistički, muzički i folklorni nastupi dječijeg i prvog ansambla, muških i ženskih vokalnih grupa, kao i velikog narodnog orkestra.

U protokolarnom dijelu večeri, direktor SKUD „Semberija“ Branka Marković Savčić je dodijelila priznanja istanutim članovima i kumu ovogodišnje Slave SKUD-a prof. dr Nenadu Laliću.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )