FOTO: null

Bivši savjetnik FIFA advokat Hose Karlos Peres smatra da Bojan Krkić neće dobiti dozvolu da igra za Srbiju.

Krkićev otac je Srbin, majka Katalonka, a on je 2008. godine odigrao 25 minuta za Španiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Prema pravilniku FIFA igrač koji je nastupao za seniorski tim neke zemlje ne može poslije da igra za neku drugu.

Međutim, tu je primer Tijaga Mote koji je 2003. nastupio za Brazil na Gold kupu, doduše "Selesao" je na šampionat Sjeverne i srednje Amerike poslao U23 tim, a osam godina kasnije postao reprezentativac Italije i skupio 30 nastupa za "Azure".

"Mislim da FIFA neće mijenjati pravilo zbog zahtjeva Srbije, to bi bio presedan", rekao je Karlos Peres za španske medije.

FIFA dozvolu igračima da promjene reprezentaciju daje samo u posebnim situacijama, uglavnom zbog geopolitičkih promjena zemalja, kao što je bio raspad Jugoslavije, ili u skorije vrijeme osamostaljenje Kosova.

Bivši predsjednik FIFA Sep Blater je ovo pravilo najbolje oslikao na primjeru Brazilaca 2007. godine, istakavši da ukoliko organizacija ne bude oprezna, na Mundijalima 2014. i 2018. bi mogli da imamo 16 reprezentacija punih fudbalera rođenih u Brazilu.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin je potvrdio da Fudbalski savez Srbije gleda da li postoji mogućnost da Krkić zaigra za "Orlove" od novembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )