FOTO: InfoBijeljina.com

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje period zabrane kretanja u vrijeme ramazana.

Nakon jučerašnjeg sastanka premijera Federacije BiH sa kantonalnim premijerima, Fadil Novalić je naložio Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva da razmotri potencijalnu relaksaciju epidemioloških mjera, odnosno da policijski sat bude pomjeren sa 21 na 23 sata.
 
Do ove ideje je došlo nakon što su u Kantonu Sarajevo ove sedmice relaksirane mjere otvaranjem ugostiteljskih objekata na otvorenom, ali ta je odluka donesena s obzirom na pozitivan trend novozaraženih i hospitalizovanih.

Zahtjev za relaksaciju mjere zabrane kretanja dolazi između ostalog i zbog ramazana, ali brojevi u ostatku Federacije BiH čini se da nisu dovoljno dobri kao u Kantonu Sarajevo.
 
Ranije je donesena odluka da se ujednači vrijeme zabrane kretanja u cijelom entitetu, a tako bi trebalo ostati najmanje do četvrtka kada će u Vladi FBiH biti održan sastanak, piše Klix.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )