FOTO: null

Duško Košpić iz Banjaluke podnio je krivične prijave protiv „Elektroprenosa BiH“ i njegovog rukovodstva. Iako, je konkurisao - posao nije dobio. Danas, tvrdi, da je konkurs sprovden nezakonito, jer je primjenjivan Zakon o zapošljavanju u institucijama BiH

Košpić od aprila prošle godine pokušava da dokaže da je tada 100 radnika zaposleno na nezakonit način. Tvrdi da je primjenjivan pogrešan zakon.

Košpić, tvrdi, da je prekšren i Ustav, jer mu nije dozvoljeno da se žali. 

Krivičnu prijavu je uputio na adrese Suda i Tužilaštva BIH. O svemu je obavjesto i predsjedavajućeg Savjeta ministara, ali i Ministarstva pravde i inostranih poslova BiH.

Dok Košpić očekuje bilo kakve odgovore iz Sarajave, u Elektroprenosu odbacuju sve optužbe. Tvrde, da nezakonitosti nije bilo.

Ono u čemu nije uspio Duško Košpić jeste sin premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović.

Zaposlen je u „Elektroprenosu“ po konkursu na koji se prijavio i Košpić. Za Cvijanovićevu je sve prošlo kroz redovnu konkursnu proceduru.

Osim sina Željke Cvijanović u jedinoj zajedničkoj kompaniji dva entiteta zaposlena je i kćerka Zorana Tegeltije. Njima se posrećilo za razliku od onih koji čekaju na birou u Srpskoj, ali i za razliku od Duška Košpića kojem je za sada jedino ostalo da sačeka bilo kakav odgovor sa nivoa BiH.

Ako ga upšte i bude.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )