FOTO: null

SDS podneo tri prijave protiv Dragana Bogdanića, prvog čoveka u resoru zdravstva Srpske

PREDSEDNIK Odbora SDS za zdravstvo Milan Miličević izjavio je u Banjaluci da je SDS podnela tri krivične prijave banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv ministra zdravlja RS Dragana Bogdanića.

- Prva prijava se odnosi na sukob interesa koji je Bogdanić počinio, dok je kao ministar ujedno bio i predsednik Upravnog odbora "Banje Vrućice", koja ima značajne transakcije sa Fondom zdravstvenog osiguranja. Druga prijava odnosi se na negativan revizorski izveštaj Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite za 2014. godinu, a treća na davanje garancije od 12 miliona KM bez odobrenja Narodne skupštine na ugovor sa firmom "Lindner" - izjavio je Miličević, i dodao da mere koje Bogdanić predlaže, a odnose se na smanjenje broja bolničkih dana, smanjenje slanja pacijenata na laboratorijske, CT i druge pretrage predstavljaju smanjenje prava i usluga za pacijente, ali i prava za zdravstvene radnike koji se time "svode da rade kao u tridesetim godinama prošlog veka".

Na ove tvrdnje reagovalo je i Ministarstvo zdravlja RS, iz kojeg navode da je Miličević izneo niz neistina u javnost i da se radi o paušalnim i netačnim navodima koji imaju za cilj obmanjivanje javnosti i lični obračun sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Draganom Bogdanićem.

- Zanimljivo je da je gospodin Miličević otvorio pitanje zapošljavanja nemedicinskog kadra, a Dom zdravlja u Tesliću, gde je Miličević načelnik opštine, u nekoliko navrata primilo je veći broj nemedicinskih radnika, i to mimo saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske - kažu u resornom ministarstvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )