FOTO: null

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH u martu su registrovali 297 poziva na telefonskoj liniji ,,Krimolovci,,

Od građana je primljeno 37 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih su sačinjeni izvještaji koji su proslijeđeni na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH.

Po četiri izvještaja je postupala i Sipa, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet oružjem i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

U proteklom mjesecu pristiglo je 35 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem linije "Krimolovci".

Na osnovu ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem osam prekršajnih prijava nadležnim tužilaštvima.

Sipa je u februaru primila zahvalnicu od Uprave za indirektno oporezivanje BiH za dostavljenu informaciju putem "Krimolovaca", koja je rezultirala pronalaskom i privremenim oduzimanjem određene količine akcizne robe koja je stavljena u promet bez odgovarajuće dokumentacije, te podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Policijski službenici Sipe dali su 106 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080-020-505.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )