FOTO: novosti.rs

Partizan i Crvena zvezda osvojili 11 trofeja na prethodnih 12 turnira. Crveno-bijeli kreću sa Radničkim, pa Mega igra sa Slobodom. U petak FMP-Dinamik odnosno Partizan-Borac.

Šesti put zaredom, niški "Čair" biće poprište završnog turnira Kupa Radivoja Koraća (13-16. februar). Četiri predstavnika u ABA ligi, tri prvoplasirana tima KLS i beogradski Radnički preko drugog stepena Kupa Srbije, igraće za "Žućkovu levicu", prvi trofej u sezoni.

Današnji četvrtfinalni program otvoriće meč Crvene zvezde i Radničkog, potom slijedi duel Mege i užičke Slobode. U petak se sastaju FMP i Dinamik, odnosno Partizan kao dvostruki uzastopni osvajač i čačanski Borac kao lider KLS.

Pogled na osvajače prethodnih 12 turnira jasno određuje favorite - beogradski vječiti rivali 11 puta su dizali pehar od 2008. Monotoniju je razbila Mega titulom iz 2016. Zvezda i Partizan nastupiće u najjačim mogućim sastavima, u okviru ograničenja broja stranaca. Sa Čarlsom Dženkinsom i Kevinom Panterom kao srpskim državljanima, crveno-bijelima će nedostajati samo Stratos Perperoglu.

Sa druge strane komšijske ograde, povrede Nemanje Gordića i Redžija Redinga odredile su sastav crno-bijelih, koji će nastupiti sa četvoricom stranaca i prošle godine naturalizovanim Markusom Pejdžom. Na spisku trenera Andree Trinkijerija su i trojica mladih igrača: Lazar Stefanović, Nikola Radovanović i Luka Tarlać, sin proslavljenog Dragana Tarlaća.

- Specifično takmičenje u kojem svi imaju pravo da razmišljaju o trofeju - kaže trener Zvezde Dragan Šakota. - To sam lično doživjeo 1987. godine, kada sam vodeći ekipu iz Prve B lige stigao do trofeja u konkurenciji klubova koji su na papiru bili mnogo jači. Takmičenje je takvo da se igraju uzastopne utakmice, što je za nas ove sezone već ustaljena praksa. Razmišljamo samo o Radničkom i prvoj utakmici na turniru.

Ukoliko ne bude iznenađenja, u polufinalu će se sastati Zvezda i Mega, odnosno Partizan i FMP, koji se pojačao Ognjenom Kuzmićem i Filipom Čovićem.

OSVAJAČI
2003. (Niš) FMP Železnik
2004. (Novi Sad) C. zvezda
2005. (Vršac) FMP Železnik
2006. (Beograd) C. zvezda
2007. (Kragujevac) FMP Železnik
2008. (Niš) Partizan
2009. (Niš) Partizan
2010. (Niš) Partizan
2011. (Beograd) Partizan
2012. (Niš) Partizan
2013. (Kragujevac) C. zvezda
2014. (Beograd) C. zvezda
2015. (Niš) C. zvezda
2016. (Niš) Mega Leks
2017. (Niš) C. zvezda
2018. (Niš) Partizan
2019. (Niš) Partizan

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )