FOTO: null

Sutra u maloj sali Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, sa početkom od 17.00 časova, „3K Čitalište“ organizuje druženje i razgovor o Pekićevom romanu „Besnilo“.

Sigurno ste bezbroj puta nakon pročitane knjige poželjeli da sa nekim podijelite mišljenje o njoj. Da provjerite da li još neko, poput vas, ima baš takvu recepciju upravo pročitanog djela, da li je oduševljenje ili razočarenje isto kod još nekog čitaoca kao kod vas.

Ukoliko niste imali tu sreću da studirate književnost ili njoj slične nauke, vjerovatno ste se rijetko našli u prilici da možete da razmjenite čitalačke utiske sa ljudima iz svog okruženja.

Od prošle godine, svi bijeljinski knjigoljupci jednom mjesečno, u prijatnoj atmosferi gradske biblioteke imaju priliku da diskutuju i razmijene mišljenja o pročitanim djelima, a sve to zahvaljujući „3K Čitalište", neformalnoj grupi koju čini nekoliko mladih bijeljinskih zaljubljenika u književnost.

„3K Čitalište" je sekcija koja je nastala po uzoru na novosadski „Književni klabing", gdje se u prijatnoj atmosferi raspravlja o pročitanim djelima, utiscima i razmišljanjima.

Naime, grupa mladih iz Bijeljine iz želje da sve ono što pročitaju podijele na jednom mjestu, a da to sve bude dostupno i drugim zainteresovanima, došla je na ideju da u našem gradu organizuju susrete, gdje će uživo razmijeniti svoja čitalačka iskustva o knigama koje zajedno proberu.

Zavisno od knjige koja se odabere, sastanci se održavaju svake treće ili četvrte nedjelje, ponedjeljkom u 17.00 časova.

Sljedeće druženje zakazano je za sutra u prostorijama Narodne biblioteke „Filip Višnjić", sa početkom od 17.00 časova, a ovaj put na redu je Pekićev roman „Besnilo". Pa ako želite da čujete kako drugi razmišljaju o knjizi koja i vas zanima, ulaz je slobodan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )