FOTO: novosti.rs

Ajaks iz Amsterdama priredio je veliko iznenađenje, pošto je u revanšu osmine finala Lige šampiona više nego ubjedljivo savladao Real u Madridu 4:1 i na taj način eliminisao aktuelnog trostrukog uzastopnog branioca trofeja. Junak je bio reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Gosti su potpuno zasluženo pobijedili. Već posle 18 minuta vodili su 2:0 golovima Zijeha i Neresa, a asistent je u oba navrata bio Tadić. Posebno spektakularna bila je akcija kod drugog gola, kada je bukvalno sam prošao četiri Realova igrača i idealno uposlio Brazilca.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a da će eliminacija Reala biti stvarnost najavio je upravo Tadić, ovog puta fenomenalnim golom u 62. minutu. Uspio je Asensio da vrati kakvu takvu nadu i smanji na 3:1, ali je samo minut kasnije Lase Šene direktno iz slobodnog udarca iskosa lobovao indisponiranog Tiba Kurtou i postavio konačnih 4:1, što je najubjedljiviji poraz Reala kod kuće u istoriji ovog takmičenja.

Ovo je Realu prvo ispadanje već u osmini finala od sezone 2009/10. dok je Ajaks prvi put prošao u četvrtfinale još od sezone 2002/3. kada je eliminisan od Milana ukupnim rezultatom 3:2.

U drugom meču večeri Totenhem je i drugim trijumfom, ovog puta u Dortmundu nad Borusijom, ovjerio plasman u četvrtfinale. Strelac jedinog gola bio je Hari Kejn u 49. minutu, iako su Milioneri imali gomilu šansi, posebno u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )