FOTO: srpskainfo

Iako smo kalendarski već skoro mjesec dana u proljeću stanovnici u pojedinim dijelovima Krajine jutros nisu imali takav utisak jer su umjesto zelene trave i cvijeća ispred svojih domova ugledali snijeg.

Prije samo par dana temperature su bile toliko visoke da su građani u pojedinim dijelovima BiH mogli da šetaju vani u majicama kratkih rukava, a danas je slika potpuno drugačija.
 
Pojedine dijelove Unsko-sanskog kantona su od ranog jutra zahvatile snježne padavine. Snježni prekrivač na nekim mjestima prelazi i 20 centimetara, a sudeći po padavinama koje i dalje traju, do večeras je moguće da napada još toliko.
 
Snijeg je prekrio već procvjetale grane voća, a pomrsio je račune i  poljoprivrednicima koji su ovih dana uveliko izvodili proljetne radove na svojim imanjima.

Snijeg u aprilu nije neuobičajen na našim prostorima. Ipak, voćari strahuju kako će se to odraziti na voće koje je već u punom cvatu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )