FOTO: null

U Bijeljini će od 27. do 31. marta ove godine biti održan 16. pozorišni festival „Dani komedije“, koji će ove godine na scenu Centra za kulturu dovesti pozorišta iz Beograda, Banjaluke i Tuzle.

Festival će otvoriti predstava „Brakolomije“ Agencije za usluge u oblasti kulture „Scena“, a po motivima knjige Antonija Amuria. Publika će imati priliku da vidi priču o mladim bračnim parovima, njihovoj želji da budu voljeni i da vole. U predstavi igraju Aleksandar Srećković Kubura, Kalina Kovačević, Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović.

Drugog dana Festivala, publika će moći da pogleda predstavu „Podvala“ u izvođenju glumaca Narodnog pozorište Republike Srpske. Autor komedije je Milovan Glišić, a reditelj Đurđa Tešić. Glišićeva „Podvala“ se smatra prvom srpskom realističkom komedijom iz seoskog života. Patrijarhalno-seoski mentalitet, čiji je predstavnik lik seljaka Živana, susreće se i sukobljava sa novom trgovačkom logikom zelenaša Vuleta Pupavca. U predstavi igraju Đorđe Marković, Dragoslav Medojević, Aleksandar Stojković, LJubiša Savanović, Dean Batoz, Zlatan Vidović, Goran Jokić, Bojan Kolopić, Slađana Zrnić, Snježana Stikić, Vedrana Mačković, Dragana Marić i Nataša Ivančević.

U srijedu, 29. marta, Narodno pozorište iz Tuzle izvešće predstavu „Budala na večeri“. Autor ove komedije je Francis Veber, reditelj Midhat Kuljugić, a glumačku ekipu čine Edis Žilić, Milenko Iliktorević, Remira Osmanović, Željka Marinić, Elvis Jahić, Mithat Kuljugić i Siniša Udovičić. „Budala na večeri“ opisuje čovjeka koji je izvučen iz svoje anonimnosti i posvećenosti maketama od šibica, da bi bio okrutno doveden do rušenja svog mikrosvijeta.

Predstava „Savršen kroj“ beogradskog Teatra Zvezdara biće izvedena 30. marta. Autor je Vladimir Đurđević, a igraju Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović. „Savršen kroj“ na duhovit način prikazuje sve muške slabosti, kada se upoznaju dva potpuna stranca koji će jedan drugoga dovesti do ivice nervnog sloma.

Dane komedije 2017. zatvoriće predstava „Pidžama na šestoro“ koja će biti izvedena 31. marta. Pokretač dramske radnje je strasna želja glavnog lika da, iako oženjen, ima ljubavnu vezu sa drugom ženom. Ta želja ga stavlja u niz komičnih situacija u kojima se izvrgavaju smijehu i podsmijehu mane, poroci i nastranosti pojedinca, ali i čitavog društvenog sloja.

Autor komedije Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke je Mark Kamoleti, a reditelj Željko Stjepanović. Igraju Boris Šavija, Dragana Marić, Anja Ilić, Snježana Mišić, Velimir Blanić i Zlatan Vidović.

Sve predstave počinju u 20:00 časova u Centru za kulturu Semberija.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu po cijeni od 10 KM, dok cijena kompleta ulaznica košta 40 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )