FOTO: null

Beograd - Punih deset godina ekipa Crvene zvezde nije osjetila draž igranja u grupnoj fazi Lige Evrope, a da li će zadržati šansu da ove sezone sruši negativnu tradiciju biće poznato nakon večerašnjeg duela protiv Krasnodara koji je na programu od 19 časo

Biće to prvi meč plej-ofa drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, a "crveno-bijeli" biće na velikom iskušenju protiv odlične ruske ekipe. Oni su i prošle sezone došli do iste runde, ali tada su teško stradali od Sasuola, pa će sada pokušati da ispravi greške te generacije. Zvezda je još u sezoni 2007/08. igrala grupnu fazu Lige Evrope, a od tada je rijeko bila blizu ponavljanja rezultata. Prije pet godina su ih sekunde dijelile da to urade, ali ih je spriječio gol Joana Gufrana iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena. Ostalih sezona znali su ispadati od relativno slabijih ekipa, a ove po igri i atmosferi u ekipi čini se da mogu uraditi nešto više. Svi u klubu su svjesni da je Krasnodar favorit, pošto je to ekipa koja ulaže veliki novac i svake sezone napreduje u domaćem šampionatu, ali i Evropi. Međutim, forma "crveno-bijelih" je u velikom usponu, nisu izgubili ni jedan meč ove sezone i žele da tako ostane i nakon gostovanja u Rusiji.

- Očekivanja su velika, idemo u goste izuzetnoj ekipi, svesni smo uloga, jer smo došli do završnice ovih kvalifikacija. Dobro smo se spremili, igrači su motivisani i ono što javnosti mogu da obećam je da ćemo se truditi da igramo kao što smo igrali do sad, nećemo se obazirati na rivala. Respektujemo Krasnodar, ali verujemo u sebe. On je ozbiljan tim, skup stranaca, ali prilagodićemo se. Najbitniji su mi moji igrači, svaki od njih mora da ima automotivaciju da zna da igra za Zvezdu, navijače i da bude pravi predstavnik Srbije u Rusiji - istakao je trener Zvezde Vladan Milojević.

I u ruskom timu imaju svoju računicu, a to je da većinu posla završne već na svom terenu. Tome se nada vezni igrač Krasnodara Maurisio Pereira.

- Crvena zvezda je klub bogate istorije. U Krasnodar je nedavno došao igrač iz tog tima, Mihailo Ristić. On nam je rekao da Zvezda, kao i većina srpskih ekipa igra veoma čvrsto, pokušavajući da uspostavi kontrolu na svakom dijelu terena. Mislim da mi moramo da pokušamo sve da riješimo već u prvoj utakmici na našem terenu, kako bismo mirno dočekali revanš - rekao je Pereira.

Ako Boaći ode, stiže Stojiljković

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći igra odlično na početku ove sezone u kojoj je do sada dao devet golova i postoje realne šanse da napusti ekipu do kraja prelaznog roka. Već ima dosta ekipa koje ga žele dovesti, a da li će otići zavisi od ishoda dvomeča sa Krasnodarom. Ako Zvezde ne izbori plasman u grupnu fazu onda će ga prodati u slučaju dobre ponude, pa će pokušati dovesti Nikola Stojiljković. Povremeni reprezentativac Srbije nastupa za Bragu od 2015. godine, a trener "crveno-bijelih" Vladan Milojević ga odlično poznaje iz Čukaričkog.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )