FOTO: FIBA

Košarkaši Francuske pobijedili su ubjedljivo Poljsku u prvom meču polufinala Evropskog prvenstva 95:54 (9:15, 9:19, 18:30, 18:31).

Jabusele je sa 22 koša bio najefikasniji u sastavu Francuske, dok je Sloter postigao devet poena za Poljsku.
 
Poljska, koja je najveće iznenađenje ovogodišnjeg Evrobasketa izbacivši favorizovanu Sloveniju u četvrtfinalu, nije mogla ozbiljnije da se suprostavi iskusnim Francuzima pa će se izabranici selektora Igora Miličića morati zadovoljiti borbom za bronzu.
 
Zanimljivo, Poljaci su u prvom poluvremenu doživjeli pravu sramotu ubacivši samo 18 poena. U trećoj i četvrtoj četvrtini bilu su nešto "efikasniji" te su ubacili po 18 poena. 
 
Ipak, Francuzi su tokom cijelog meča nametnuli visok tempo i Poljaci su tonuli sve dublje i dublje, da bi na kraju meč završili sa minus 41 poenom.
 
Bez obzira na katastrofalan poraz u polufinalu, sam ulazak među četiri najbolja tima Starog kontinenta, najveći je uspjeh poljske košarke u posljednjih pola vijeka.
 
Francuska će u borbi za evropsko zlato igrati protiv boljeg iz drugog polufinala koje igraju Njemačka i Španija od 20.30 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )