FOTO: null

Rok za plaćanje komunalne naknade u Bijeljini ističe krajem januara i nakon toga naplata neizmirenih obaveza vršiće se prinudnim putem, saopšteno je iz Gradske uprave.

Šef Odsjeka za poslove komunalne naknade Dragana Duvnjak rekla je Srni da je od planiranih 600.000 KM za prošlu godinu do sada naplaćeno 385.000 KM ili više od 64 odsto. 

Prema njenim riječima, u gradu je izdato 21.600 rješenja za plaćanje komunalne naknade. 

Iz Gradske uprave ističu da se novac dobijen naplatom komunalne naknade koristi za kvalitetnije pružanje komunalnih usluga građanima, kao što su čišćenje javnih površina, održavanje saobraćajnica u naseljenim mjestima, za održavanje javne rasvjete i higijene u gradu. 

Vlasnici nekretnina i zakupci dužni su da plaćaju komunalnu naknadu mjesečno, a visina naknade zavisi od veličine objekta i od dijela grada u kojem se nalaze kuća, stan ili poslovni prostor. 

Bijeljina ima šest stambeno-poslovnih zona na osnovu kojih se vrši obračun komunalne naknade i njena visina se kreće od 0,048 KM po metru kvadratnom za stambene objekte u prvoj zoni, do 0,011 KM u šestoj zoni. 

Za poslovne objekte u prvoj zoni naknada je 0,19 KM po metru kvadratnom, do 0,0355 KM u šestoj zoni. 

Građani se o svom dugovanju mogu informisati u Odsjeku za poslove komunalne naknade i na brojeve telefona 055/233-191 i 055/233-173. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )