FOTO: null

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Žarko Ćosić izjavio je da je u prethodnom periodu na području Centra zabilježen veći broj krađa i razbojništava koje su uglavnom počinili državljani Srbije.

"Zbog počinjenih krivičnih djela protiv imovine prijavljen je određen broj lica koja su državljani Srbije, a na području Bijeljine evidentirano je više grupa koje su izvršile krivična djela", rekao je Ćosić i dodao da oni vrše krivična djela na drzak način. 

On je izdvojio grupu iz Valjeva koja je na području grada Bijeljine izvršila više krivičnih djela krađe tako što su ulazili u službene prostorije i, koristeći odsustvo službenika, otuđivali novčanike. 

Ćosić je istakao da su ova lica povratnici u izvršenju krivičnih djela. 

On je rekao da je tokom januara evidentirano ukupno 155 djela opšteg kriminaliteta, što je na nivou istog mjeseca 2015. godine, a da je ukupan koeficijent rasvijetljenosti ovih krivičnih djela oko 69 odsto. 

Načelnik CJB Bijeljina rekao je da je ukupan koeficijent rasvijetljenosti ovih slučajeva po nepoznatim licima oko 55 odsto. 

"U januaru je rasvijetljeno i 91 krivično djelo protiv imovine zbog koje je nadležnom tužilaštvu podneseno 87 izvještaja protiv 64 lica", rekao je Ćosić. 

On je naveo da je u januaru najveću pažnju javnosti privukao događaj u Janji kada je učenik nožem izbo godinu dana starijeg učenika iste škole. 

Ćosić je naveo da pripadnici policije uzimaju aktivno učešće u borbi protiv maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja, ali i brojne preventivne aktivnosti kako bi ova društvena pojava bila smanjena. 

Načelnik Sektora Policije Stjepan Terzić rekao je da je u januaru stanje javnog reda i mira na području Centra ocijenjeno zadovoljavajućim. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )