FOTO: null

Zbog visokog vodostaja rijeke Une, koji je danas oko 12.00 časova dostigao 385 centimetara, u Kozarskoj Dubici su proglašene redovne mjere zaštite od poplava.

"U prosjeku na sat vodostaj Une raste tri centimetra, ali se ne očekuju veći problemi jer na području Kostajnice Una već stagnira", izjavio je šef opštinskog Odsjeka za civilnu zaštitu Đuro Trubarac. 

On je dodao da su redovne mjere odbrane od poplava proglašene i na području Kozarske Dubice uz rijeku Savu, čiji je vodostaj dosegao 802 centimetra i za dva centimetra je premašio nivo na kojem se uvode redovne mjere zaštite od poplava. 

"Stagnaciju vodostaja Une i Save očekujemo u poslijepodnevnim časovima, a bujične vode su se povukle u korita, tako da na području opštine nema ugroženih domaćinstava i putnih komunikacija", potvrdio je je Trubarac. 

On je istakao da ekipe Civilne zaštite prate situaciju i da su u skladu sa stanjem na terenu spremne da preduzimu potrebne mjere.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )