FOTO: null

Danijel Miladinović virtuoz na harmonici, ima tek četrnaest godina, a već je osvojio prestižnu nagradu – Prva harmonika Evrope.

Mladi talentovani harmonikaš Danijel Miladinović živi u Donjoj Brnjici kod Prištine, a pretprošle godine je osvojio prvo mjesto u juniorskoj kategoriji "Prva harmonika Evrope" na takmičenju izvorne muzike u Ohridu. Učenik je Srednje muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Gračanici i dobitnik mnogobrojnih nagrada kao predstavnik svoje muzičke škole na takmičenjima muzičkih škola širom Srbije.

Danijel svira harmoniku od svoje osme godine, a „muzičke gene“ je naslijedio od djede harmonikaša.

Među brojnim nagradama i priznanjima, čiji je dobitnik, Danijel izdvaja: prva mjesta u Sokobanji 2011., 2012., 2013. i 2014. godine, zatim prva mjesta na Globoderu, Svetosavskom saboru harmonikaša u Nišu, titule Prva harmonika Ponisavlja u Beloj Palanci, te Prva harmonika međunarodnog festivala harmonikaša u Topoli i Aranđelovcu. Prva harmonika Srbije – nagrada je koju ovaj mladi harmonikaš osvaja već četiri godine zaredom.

Bio je i sveukupni pobjednik takmičenja Prva hahrmonika Kosova i Metohije za koje se održalo u Leposaviću prošle godine. 

"Učesnik sam mnogobrojnih humanitarnih koncerata i učesnik brojnih festivala održanih u Srbiji. Imam svoj izdat CD sa 5 kola, a u pripremi imam da snimam još jedno kolo", kaže ovaj mladi umjetnik za InfoBijeljina, koji s ponosom ističe da je učesnik manifestacije Čuvanje kulture i tradicije Kosova i Metohije.

Danijelov uspjeh nije slučajnost, rezultat je predanog rada i upornosti, ali i velike podrške njegovih roditelja. Danijel svakodnevno, sate i sate provodi vježbajući, redovan je učenik Muzičke škole "Stevan Mokranjac", ali ide i na dodatne časove. To mu obezbjeđuju njegovi roditelji Violeta i Zlatko, koji su jako ponosni na svog sina, ali i svjesni da je za dalje školovanje potrebno mnogo novca, koji oni nemaju, međutim spremni su za žrtve i odricanja kako bi njihov sin došao do željenog cilja.

Njegovi uzori su poznati virtouzi na harmonici, poput Ljubiše Pavkovića, Milana Nikolića, a želja mu je da završi muzičku akademiju.

Danijel Miladinović je na pravom putu da postane veliki harmonikaš, a uz nesebičnu podršku roditelja, raskošan talenat i istrajan rad ima  realne šanse da to i ostvari.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )