FOTO: null

U Višegradu je večeras održan Košarkaški sabor Republike Srpske u okviru koga su revijalnu utakmicu odigrale reprezentacije Srpske i košarkaške lige Srbije.

Za najboljeg košarkaša i košarkašicu Republike Srpske za ovu godinu proglašeni su Nemanja Gordić, koji trenutno igra za zagrebačku "Cedevitu" i Marica Gajić koja brani boje slovenačke ekipe "Celje". 

U okviru Košarkaškog sabora održano je i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju. Najbolji trojkaš bio je Branko Šukanović, dok je takmičenju u zakucavanju pobijedio Ognjen Dobrić, oba iz selekcije košarkaške lige Srbije. 

Selekcija košarkaške lige Srbije pobijedila je u revijalnoj utakmici rezultatom 82:73, iako su domaćini prvo poluvrijeme riješili u svoju korist 42:40. 

Najbolji strijelac reprezentacije Republike Srpske na ovom meču bio je Igor Josipović sa postignuta 24 poena, dok je u selekciji košarkaške lige Srbije najefikansiji bio Danilo Tasić sa 24 poena. 

Pobjedničke pehare uručio je Dragan Ćazić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske. 

U okviru Košarkaškog sabora Srpske odigrana je utakmica između juniorskih selekcija područnih košarkaških odbora Romanija, Hercegovina i Bijeljina. 

Posjetioce u sportskoj dvorani pozdravili su predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević i načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )