FOTO: null

Košarkaški sabor, koji tradicionalno organizuje Košarkaški savez Republike Srpske (KSRS), održaće se u danas u Bijeljini, a centralni događaj biće utakmica između reprezentacija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije (KLS) koja počinje od 17 časova.

Generalni sekretar KSRS Dragan Ćazić istakao je da je sve spremno za početak tradicionalne manifestacije koja će ove godine doživjeti 19. izdanje.

- I ove godine organizujemo sabor, ali sa nekoliko novina. Prije centralne utakmice reprezentacije RS i igrača  Košarkaške lige Srbije odigraće se mečevi veterana i košarkaša u kolicima. Dolazak su nam potvrdili naši prijatelji iz Košarkaškog saveza Srbije, potpredsjednik Igor Rakočević, direktor muških selekcija Vladimir Kuzmanović i direktor KLS Leon Deleon. U poluvremenu utakmice biće održano takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki, a uručićemo priznanja najboljima u muškoj i ženskoj konkurenciji u Republici Srpskoj za 2015. godinu - rekao je Ćazić.

Za selektora reprezentacije RS izabran je trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević kojem će pomagati trener Građanskog iz Bijeljine Sabahudin Bašović i strateg banjalučkog Studenta Aleksandar Ćikić.

- Ova utakmica ima revijalni karakter, treba da se njeguje i dodatno unapređuje. Čast mi je što sam treći put izabran za selektora, a najveće zasluge pripadaju Mladosti i igračima koji su mi omogućili da pravimo dobre rezultate. Jedino što je mjerodavno jesu rezultati i ovo je potvrda da kvalitetno radimo. Sabor treba da iskoristimo na najbolji mogući način u smislu razmjene iskustava i mišljenja sa ljudima iz Srbije koja je svjetska velesila u košarci. Ovo je prilika za sklapanje i jačanje prijateljstava i nadam se da će još dugo da traje na još većem nivou - rekao je Sladojević.

Zanimljivo je da na širem spisku selektora Sladojevića nema nijednog igrača iz Prve lige RS. Iako je trener Mladosti ostavio tri mjesta za igrače iz tog ranga takmičenja, klubovi nisu pokazali želju da imaju svoje predstavnike na ovoj manifestaciji, pa će sastaviti ekipu od igrača iz Lige 12 BiH. Za reprezentaciju RS nastupaće Draško Knežević, Dragan Đuranović, Aleksandar Radukić (Mladost), Marko Rikalo, Vladimir Aleksić, Dejan Šakotić (Leotar), Vladimir Radovanović (Građanski), Dejan Kokoruš, Srđan Damjanović, Darko Damjanović (Radnik) i Stefan Glogovac (Spars).


Spisak KLS

Na spisku selektora Košarkaške lige Srbije Slobodana Klipe nalaze se: Stefan Pot, Petar Beader (Mladost, Zemun), Aleksa Avramović, Strahinja Micović (Borac), Nemanja Karalić, Stefan Fundić (Beovuk 72), Aleksa Radanov, Dragan Apić (FMP Železnik), Žarko Valjarević (OKK Beograd), Danilo Šibalić (Smederevo), Luka Milojević (Napredak) i Andrija Simović (Vršac).


Veterani RS

Brane Marković, Dragan Ilić, Ilija Vidaković, Slaviša Miličević, Goran Vasilić, Milorad Kovačević, Saša Vuleta, Dragan Vuković, Boris Blagojević, Ilija Rončević, Tomica Zirojević, Rade Grgić. Selektor Đorđe Mikeš, pomoćnik Milenko Vulović.


Košarka u kolicima RS

Igor Ignjatović, Pero Kuzmanović, Zoran Samardžić, Uroš Borković, Dražen Duvnjak, Boris Cvjetković, Ljubiša Milešić, Slavko Šimić, Nenad Ritan, Biljana Nedić, Vlado Švraka, Predrag Burić. Selektor Goran Matić, pomoćnik Milica Gvozdenović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )