FOTO: null

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je započela predkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi su u prvom kolu grupe A u gostima izgubili od Švedske rezultatom 81:73.

BiH je dobro otvorila meč, ali ni domaćin nije zaostajao pa se nakon nekoliko izmjena vodstva, na odmor otišlo uz neriješenih 38:38. Ali već u trećem periodu, izabranici Duška Vujoševića su pokazali kvalitet više.

Razigrali su se ključni igrači pa se na pauzu uoči posljednjeg perioda otišlo uz ugodno vodstvo bh. košarkaša - 55:61. No, nije to bila prednost dovoljna za mirnu završnicu, bilo je jasno da se do kraja susreta može sve promijeniti.

Nisu se predali domaći. Nošeni podrškom s tribina dvorane u Norrkopingu, stigli su ponovo do rezultatskog egala pa se u posljednjih pet minuta meča ušli uz vodstvo: 68:65. Uslijedila je, potom, velika borba na obje strane parketa, borba za svaki poen i ulazak u neizvjesnu završnicu.

Više snage, sreće i koncentracije u finišu su pokazali domaći košarkaši koji su na kraju slavili pobjedu rezultatom 81:73. Prvo ime meča bio je Eriksson sa 25 poena, dok je kod bh. tima najbolji bio Musa sa 17 ubačenih poena.

Recimo još i to da su u drugom meču predkvalifikacijske grupe A sastaju Armenija i Slovačka. Naredni dvoboj BiH će imati sa Slovačkom. Utakmica je na rasporedu u subotu od 20 sati u Sarajevu.

Podsjećamo, ovaj predkvalifikacijski ciklus bh. tim igra bez većeg broja donedavno standardnih reprezentativaca kao što su Mirza Teletović, Nihad Đedović, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Nemanja Gordić, Jusuf Nurkić...

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )