FOTO: klix.ba

Košarkaška reprezentacija BiH tokom ljeta neće igrati pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a razlog su finansije prije svega te strah da se brojni igrači neće odazvati jer se utakmice igraju u terminu ljetne pauze.

Čelnici Košarkaškog saveza BiH ovu odluku donijeli su u dogovoru sa selektorom Adisom Bećiragićem, a on im je predložio da, ukoliko već žele raditi tokom ljeta, naprave kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se moglo jasnije vidjeti na koje igrače možemo u budućnosti računati.
 
U spomenuti kamp ne bi bili pozvani dokazani i naši najbolji igrač, već oni iz drugog plana i koji čekaju svoju priliku da se dokažu i nametnu u dresu reprezentacije BiH.
 
Prvobitno, razlog zbog kojeg naša selekcija neće igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je finansijska situacija u KS BiH, s obzirom na to da pretkvalifikacije za Olimpijske igre zahtjevaju dodatne troškove.
 
Ranije nijedna bh. selekcija nije ni bila čak ni u prilici da se bori za nastup na olimpijskim igrama, a u ovu situaciju došli smo nakon odlično odrađenog Eurobasketa. Ipak, zbog spomenuta dva razloga, na kraju nećemo ni tražiti svoju šansu da igramo u Parizu. Iako nije toliko realno da bi u tome čak i uspjeli, mi nećemo ni pokušati da se domognemo ultimativnog cilja svakog sportiste, što u suštini jeste nastup na Olimpijadi.
 
Naša reprezentacija, podsjećamo, nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u košarci, a naredne obaveze će biti kvalifikacije za Eurobasket.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )