FOTO: null

Košarkaški klub Partizan TS osnovan je u avgustu 2011. godine u Banjoj Luci, na inicijativu i uz odobrenje KK Partizan iz Beograda, kao dio velike crno-bijele porodice. Osnovni cilj formiranja kluba je razvoj sopstvenog igračkog potencijala i unapređenje

Od 1.4.2016. godine košarkaški klub Partizan u RS će da djeluje u dva grada – Banjoj Luci i Bijeljini – kroz košarkaške klubove Partizan TS Banja Luka i Partizan BN.

Košarkaški klub Partizan BN osnovan je u Bijeljini marta 2016. godine, sa željom da se najbolji košarkaški programi za mlade učine dostupnima i djeci iz istočnog dijela države. U Bijeljini je Partizan pokrenuo dva programa – Košarkašku igraonicu i pionirsku selekciju.

Košarkaška igraonica u Bijeljini je, poput one u Banjoj Luci, namijenjena najmlađima, koji o košarci uče kroz pažljivu kombinaciju sporta i igre. I ona je pionirski program, jedinstven u svom gradu, a za nešto starije košarkaše je pokrenuta i škola košarke u kojoj se radi prema provjerenom, šampionskom sistemu razvoja talenata.

Mlade košarkašice i košarkaši u oba grada imaju priliku da uče od vrhunskih trenera, prema provjerenoj metodologiji.

KK Partizan TS Banja Luka je i organizator Međunarodnog košarkaškog kampa Hypo Three Points, a ovaj prestižni događaj se održava već 14 godina. Svake godine, Olimpijski centar Jahorina u periodu jul-avgust kroz šest sedmodnevnih smjena ugosti buduće velike košarkaše. Na kampu je do sada boravilo preko 8.800 igrača te 1.050 trenera, edukatora i gostiju.

Uporedo, razvija se i Međunarodni košarkaški turnir, koji od 2015. godine nosi naziv Grawe Cup. Do sada su na turniru učestvovale ekipe iz Srbije, Francuske, Turske i brojnih drugih država. Olimpijska planina je, tako, mjesto gdje se u posljednje četiri godine takmiče košarkaši u svim kategorijama iz raznih krajeva Evrope.

U svrhu realizacije planiranih ciljeva, KK Partizan TS Banja Luka i KK Partizan BN koriste pozitivna iskustva u radu omladinskih kategorija KK Partizan Beograd i proširuju crno-bijelu porodicu na prostore Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Klubovi će i u narednom periodu raditi na pronalaženju mladih talenata iz BiH i omogućavanju njihove košarkaške nadogradnje u KK Partizanu Beograd.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )