FOTO: null

Košarkašice Srbije savladale su nakon velike borbe u finalu Evropskog prvenstva selekciju Francuske sa 76:68

Favorizovane Francuskinje su "slomljene" na dva i po minuta prije kraja, kada se Srbija odlijepila na 9 poena razlike (73:64).

Osvajanjem zlata u Budimpešti Srpkinje su obezbijedile i učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Maljkovićeva je izuzetno spremila ekipu za najvažniju utakmicu na šampionatu. U potpunosti je "pročitala" igru fizički jakog protivnika što i ne čudi, jer već dvije godine radi u francuskom Lionu.

Prvo poluvrijeme prošlo je u velikoj borbi. Francuska je u nekoliko navrata imala sedam poena prednosti, ali je srpski tim trojkama i požrtvovanom igrom uspio da uhvati rezultatski priključak.

U nastavku meča, predvođena sjajnom Sonjom Petrović i Anom Dabović, Srbija je preuzela inicijativu i konstantno bila u prednosti. Njih dvije vodile su tim do uspjeha uprkos odsustvu povrijeđene Milice Dabović, koja je propustile veći dio drugog poluvremena zbog povrede lakta.

Raspoloženom tandemu Dabović - Petrović u finišu meča pridružila se borbena Danijel Pejdž, koja je skokovima i šutevima sa distance odbijala nalete francuskih igračica.

Najefikasnija u srpskom timu bila je mlađa od sestara Dabović sa 25 poena, 22 je postigla Petrovićeva, a 12 uz osam skokova Pejdž.

Ranije danas bronzanu medalju osvojila je Španija, koja je u meču za treće mjesto pobijedila Bjelorusiju rezultatom 74:58.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )