FOTO: null

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da žreb grupa ne odlučuje mnogo toga na Evropskom prvenstvu.

Srbija će na Evrobasketu 2017. igrati u Grupi D u Istanbulu sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

"Mi takmičenje na Evropskom šampionatu sagledavamo u cjelini, jer se naši potencijalni protivnici nalaze u svim grupama. Imamo zacrtan put i znamo šta nas čeka. Treba se dobro pripremiti za takmičenje, odigrati dobro od početka i zauzeti što bolju poziciju pred eliminacione utakmice, jer dobro znamo da su „ukrštanja“ često veoma važan faktor kada je u pitanju put do same završnice", rekao je Đorđević.

EP 2017. održaće se od 31. avgusta do 17. septembra slijedeće godine, a mečevi u Istanbulu će se igrati u Fenerbahče areni.

Raspored Srbije:

1. septembar Letonija

2. septembar Rusija

4. septembar Turska

5. septembar V. Britanija

7. septembar Belgija

Osim u Turskoj, grupna faza igraće se i u Rumuniji, Finskoj i Izraelu, a završnica će se održati u Istanbulu, u Sinan Erdem areni.

Grupa A (Finska): Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija.

Grupa B (Izrael): Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija, Nemačka.

Grupa C (Rumunija): Hrvatska, Čečka, Španija, Crna Gora, Rumunija, Mađarska.

U osminu finala plasiraće se po četiri najbolje ekipe iz svake grupe, a završnica će se igrati takođe u Istanbulu u Sinan Erdem areni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )