FOTO: KSS

Ljubitelji košarke u Srbiji večeras će imati poslednju priliku da na djelu uživo vide košarkaše koji će nas predstavljati na Svjetskom kupu u Kini (31. avgust - 15. septembar).

Ljubitelji košarke u Srbiji večeras će imati poslednju priliku da na djelu uživo vide košarkaše koji će nas predstavljati na Svjetskom kupu u Kini (31. avgust - 15. septembar). Oproštaj od domaćih navijača je ujedno i dio humanitarne akcije Unicefa, pod parolom "Svi u plavom u Arenu". Navijači koji ispune našu najveću dvoranu od 21.00 na duelu protiv Litvanije kupovinom ulaznice će učestvovati u izgradnji inkluzivnih igrališta. Ovo je samo dodatan motiv, uz ljubav prema "orlovima", da "Štark arena" večeras bude puna.

Poslednja informacija dan pred utakmicu je bila da je prodato 11.000 karata.

- Veoma me raduje što smo u Beogradu, što je toliko karata otišlo. Potrudićemo se da napunimo "Arenu" - rekao je selektor Đorđević. - Momcima dosta znači vjetar u leđa od navijača i u pripremnom periodu, a i na samom takmičenju. 

Posle duela sa Borcem u Čačku i Finskom u Zrenjaninu, srpski tim čeka znatno ozbiljnija provjera sa litvanskom selekcijom.

- Mislim da će utakmica da bude fizički izuzetno zahtjevna za naše igrače. Litvanci godinama grade stil koji im je dao fantastične rezultate, a to je ta snažna igra, fizički dueli, koji su nama potrebni.

Pred ovaj susret Đorđević je napokon okupio kompletan tim. Ostao je tajnovit kad je u pitanju igranje Bogdanovića i Jokića večeras, ali je pričao o NBA zvezdi iz Denvera, koji se poslednji priključio.

- Sa pomoćnim trenerom Antonićem sam proveo kod Nikole cio dan prije okupljanja, znao sam ciijeli plan. Radio je dobro, izgleda dobro. Sa velikim entuzijazmom je ušao među igrače. Svi su jedva čekali da ga vide, svi ga znaju. Na nama je da ga usmjerimo ka dobroj formi... On je pelcovan protiv bilo kakvog pritiska, njegov karakter je takav, zna šta ga čeka.

Đorđević je pojasnio i situaciju vezanu za sve NBA igrače i njihov skraćen boravak na pripremama.

- Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj formi. A da li ćemo ih dobro uklopiti, to ćemo znati na kraju. Ako bude kako smo se nadali, reći ćemo - to je super. Ako ne bude, imaćemo neki izgovor koji ja ne volim. Imao sam razgovor sa Bogdanom, gdje smo sve razjasnili, ja ne volim da imamo bilo kakve izgovore pred veliko takmičenje.

Sledeća priprema utakmica je u ponedeljak protiv istog rivala u Kaunasu, slijedi Akropolis kup od 16. do 18. avgusta (rivali Turska, Italija, Grčka), a onda proba u Šanjangu (Italija, Francuska, Novi Zeland). U Kinu će putovati 14 igrača, a spisak od 12 učesnika biće objavljen 48 sati pred prvu utakmicu na Svjetskom kupu. 

- Mislim da će period i sve utakmice koje su izuzetno zahtjevne, pogotovo Akropolis kup, pomoći igračima da dođu do željene forme. Neće biti na početku lako. Za trening ima malo vremena.

Sav pritisak koji je nametnut sa strane, Đorđević je preuzeo na sebe.

- Trudim se da skinem taj teg sa leđa igrača. Navikli smo na njega, jer moramo da se nosimo sa tim ako želimo da osvajamo medalje - podvukao je selektor Đorđević. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )