FOTO: null

Okosnicu tima čini petorka koja je iznijela značajan teret na tri poslednja takmičenja (Teodosić, Raduljica, Bogdanović, Kalinić, Jović i Simonović)

Nešto više od godinu dana od početka “operacije Rio”, koja je završena osvajanjem olimpijskog srebra, reprezentacija će se danas oko 11 časova opet okupiti u hotelu “Kraun plaza”. Ambicije su slične, da “orlovi” dolete do pobjedničkog postolja, koje ovog puta neće krasiti olimpijski krugovi, već boje četiri zemlje suorganizatora 40. Evrobasketa.

- Čeka nas zahtjevno i kvalitetno prvenstvo, a naš cilj, zadatak i obaveza je da se borimo za medalju. Već četvrtu sezonu stručni štab je u gotovo istom sastavu. Raduje me kontinuitet igara reprezentativaca, pa sa optimizmom očekujemo početak priprema - rekao je selektor Aleksandar Đorđević prilikom saopštavanja preliminarnog spiska.

U međuvremenu su povrede i otkazi djelimično krojili listu, ali najvažnije je da se od tog momenta niko od 17 momaka koji će se pojaviti danas nije požalio na bilo kakav problem.

Okosnicu tima čini petorka koja je iznijela značajan teret na tri poslednja takmičenja (Teodosić, Raduljica, Bogdanović, Kalinić, Jović i Simonović). Ništa manje važno je da su među kandidatima čak osmorica koja su se popela na drugi stepenik pobjedničkog postolja na SK 2014. Osmorica su bila dio tima koji je stigao do polufinala EP 2015. u Francuskoj. Iz ekipe, koja je iz Rija donijela olimpijsko srebro nedostaju samo Marković i Jokić.

Srbija je dokazala da ima kvalitet, znanje i iskustvo za vrh. Samo da je zdravlje i sreća posluže...

KANDIDATI

Marko Gudurić (Fenerbahče), Branko Lazić (C. zvezda), Marko Simonović (Zenit), Ognjen Kuzmić (Real), Stefan Jović (Bajern Minhen), Stefan Birčević (IBB Istanbul), Miloš Teodosić (LA Klipers), Vladimir Lučić (Bajern), Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Vladimir Štimac (bez kluba), Miroslav Raduljica (Đijangsu dragons), Milan Mačvan (Bajern), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nemanja Nedović (Unikaha), Vasilije Micić (Žalgiris) i Boban Marjanović (Detroit).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )